Overslaan en naar de inhoud gaan
waaromhabeo+

PE Horeca & Food risico’s in de Praktijk

Stap in de dynamische wereld van horeca en food en ontdek welke risico’s écht het verschil maken.

Niveau
Postbachelor
Duur
1 dag
Prijs
€ 405,-

Dit levert de PE Horeca & Food risico’s in de Praktijk je op

  • Na afloop van de bijeenkomst heb je helder zicht op de belangrijkste oorzaken van schade in zowel de horeca als de foodsector
  • Je begrijpt welke risico’s daarachter schuilgaan van brandgevaar in keukens tot de uitdagingen van isolatiematerialen en koel- en vrieshuizen
  • Je kunt jouw klanten voorzien van praktische adviezen om deze risico’s slim te voorkomen of aanzienlijk te beperken

Zó herken, voorkom en vertaal je risico's naar een verzekeringsadvies

Stap in de dynamische wereld van horeca en food en ontdek welke risico’s écht het verschil maken. Van bruisende restaurants en gezellige cafés tot hightech productie- en opslagruimten, elke omgeving vraagt om een scherpe blik en praktische oplossingen. 

In professionele keukens komen hitte, frituurinstallaties en elektrische apparatuur samen, waardoor brandveiligheid en voedselhygiëne onmisbaar zijn voor een veilige én succesvolle bedrijfsvoering. In de voedselverwerkende industrie liggen de gevaren anders, maar zijn ze minstens zo groot. Productieprocessen, HACCP, verpakkingslijnen en koel- en vrieshuizen brengen mechanische risico’s, strenge hygiëne-eisen én een vaak onderschat brandgevaar met zich mee, vooral in koel- en vriesruimtes vormt het gebruik van brandgevoelige isolatiematerialen een uitdaging.

De veelgebruikte ‘doos-in-doos’ bouwmethode waarbij een goed geïsoleerde binnenruimte wordt gecreëerd in een grotere hal levert perfecte temperatuurbeheersing, energiebesparing en optimale voedselveiligheid, toch kan brand in zulke geïsoleerde omgevingen hardnekkig zijn en lastig te bestrijden. 

Daarom is het belangrijk om goed te begrijpen waarom bepaalde materialen, de manier van compartimenteren en de inrichting van detectie- en blusvoorzieningen zo cruciaal zijn en waar in de praktijk de grootste knelpunten ontstaan. Met een scherp oog voor deze risico’s en praktische preventiemaatregelen kun jij ondernemers helpen hun bedrijfsvoering veiliger te maken. Tijdens deze PE-dag leer je hoe je risico’s herkent, voorkomt en vertaalt naar een stevig verzekeringsadvies dat ondernemers vertrouwen geeft en hun succes ondersteunt.

Herman Derks

Opleidingsmanager Personal & Corporate Finance
Herman Derks

Doelgroep 

Je werkt als intermediair, risicodeskundige of acceptant die zich bezighoudt met het beoordelen en verzekeren van horecabedrijven en ondernemingen in de voedselverwerkende industrie. Je geeft graag praktische tips over alledaagse risico’s die meteen toepasbaar zijn. Je bent benieuwd naar nieuwe inzichten en handige tools om je advies nog scherper en waardevoller te maken.

Werkvorm

Tijdens deze interactieve bijeenkomst van 6 uur ga je actief aan de slag met de stof. Er is volop ruimte om vragen te stellen, ervaringen te delen en samen met andere deelnemers én de docent te sparren over praktijkvoorbeelden. 

scire_vector

Tijdsinvestering

Deze PE-dag bestaat uit 1 bijeenkomst. 

Diploma

Na deelname aan de bijeenkomst ontvang je een bewijs van deelname van Habeo+ Hogeschool B.V. Ben je geregistreerd in ons register, dan vermelden wij de deelname in dit register. Deelname aan dit programma levert je 6 PE-punten op.

Scire opleidingen

Studiekosten

De kosten voor deze masterclass zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 405,-
  • Leermiddelen: € 25,-.
  • Arrangementskosten: € 35,-.

Je ontvangt voor aanvang van de bijeenkomst een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw. Sta je in één van onze registers, dan ontvang je 10% korting op de opleidingskosten. 

Programma
PE Horeca & Food risico’s in de Praktijk

Optionele modules

PE Horeca & Food risico’s in de Praktijk